top of page

Interieurstyling 

Als interieurstylist ontwerp ik persoonlijke interieurs. Een ontwerp waarin de karakters van de bewoners zichtbaar zijn. Ik werk bij elk ontwerp samen met de bewoners, om hun persoonlijke smaak en woonwensen in het eindresultaat zichtbaar te maken. Er wordt rekening gehouden met het praktische aspect, maar ook met de juiste balans tussen comfort, stijl en sfeer. Een interieur op maat!

Een huis een echt huis laten zijn...dat klinkt vanzelfsprekend, maar dit is niet altijd het geval. Je huis zou een plek moeten zijn, waar je je fijn voelt, die uniek is en bij je past, helemaal in jouw smaak en sfeer. Toch is het vaak lastig om dingen die je mooi vindt te vertalen naar je eigen interieur. Het is nog niet "af" of er mist sfeer, of je hebt een nieuwe woning, maar weet niet hoe je deze handig en sfeervol in moet delen.

Bij het ontwerpen van een interieur luister ik eerst goed naar je woonwensen. Ik bekijk de indeling van de ruimte(en), het kleurgebruik, de verlichting, de accessoires en meubels. Hoe komen de bestaande en/of nieuwe meubels het best tot zijn recht in de ruimte? welke indeling past bij het huis? Ik help bij het visualiseren. Hierbij verlies ik ook het beschikbare budget en de functionaliteit niet uit het oog.

De werkwijze waardoor je een indruk krijgt waar een traject uit kan bestaan. Offerte is altijd maatwerk en Studio Esther Bosch focust zich op totaal projecten.

1. Intakegesprek

Ik kom bij je thuis en we bespreken de ruimtes en wensen. We bespreken de sfeer die je aanspreekt, bespreken wat de technische mogelijkheden zijn en we brengen je gewenste woonfuncties in kaart die je wilt realiseren in de ruimte. Zo komen we tot een programma van eisen. Dit vertaal ik vervolgens in een offerte op maat. Hierin wordt exact beschreven wat je kunt verwachten van het interieur traject en wat het service en begeleiding niveau is.

Eventueel inmeten van de ruimte indien er geen tekening beschikbaar is.

2. Een compleet interieur en lichtontwerp bestaat uit

 • Layout: Plattegrond met indelingsvoorstellen van ruimtes, verdiepingen en hele woningen met de positie wanden en meubilair e.d zodat je een goed beeld krijgt van de daadwerkelijke grote van de ruimte.

 • Lichtplan: Veel mensen onderschatten het belang van licht in hun interieur. Verlichting speelt een essentiele rol en hoort dan ook thuis in het basisplan van een woning. De kunst is om de juiste balans te creeren tussen sfeer- en functionele verlichting die zorgt voor harmonie in je interieur. Eerst kijk ik naar de functie van de ruimtes en welk type licht daarbij hoort. In een plattegrondworden diverse armaturen ingetekend waarbij bekeken wordt wat technisch mogelijk is. Daarbij hoort een voorstel met armaturen zodat er een gevarieerd lichtplan ontstaat met voldoende lichtopbrengst.

 • StijladviesDe sfeer wordt gedefinieerd per ruimte zodat het interieur een eenheid wordt. Inspiratie beelden van kleur en sfeer worden gevisualiseerd in een moodboard.

 • Kleur & materiaalplan: Het doel van deze stap is om de gekozen stijl concreet te maken. Het moodboard is het uitgangspunt. Alle kleuren en materialen in het interieur worden gedefineerd. Het resultaat is een document met goed op elkaar afgestemde kleuren en materialen die een eenheid vormen. Tijdens de presentatie laat ik jullie hiervan ook de stalen zien.

 • Maatwerk: Door het toepassen van maatwerk maak je de ruimte uniek en laat je meubilair samenvallen met de ruimte. Ontwerp tekeningen, maatwerk meubilair, zoals inbouwkasten, keukens, badkamermeubels etc.

 • 3 D visuals: Jouw ruimte in 3D,zo krijg je echt een beeldvan hoe jouw interieur eruit kan gaan zien.

 • Productoverzicht: In de presentatie komen meubilair en accessoires aan bod, het vormt de basis van wat je kunt aanschaffen.

 • Shopping: Ik ga samen met jou naar verschillende interieurwinkels om alle voorgestelde producten te bekijken  en testen.

 • Afspraken met leveranciers: Ik ga met jullie mee naar de afspraak met de keukenleverancier, badkamerleverancier, vloerleverancier en interieurbouwer om jullie te adviseren bij de te maken keuzes en de vormgeving, esthetiek en detailering te bewaken.

 • Styling op locatie: Ik kom bij je thuis om je interieur te stylen, de puntjes op de I te zetten.

 • Realisatie: Begeleiden van de uitvoering renovatie of afbouw.

bottom of page