top of page

Interieurstyling 

Als interieurstylist ontwerp ik persoonlijke interieurs. Een ontwerp waarin de karakters van de bewoners zichtbaar zijn. Ik werk bij elk ontwerp samen met de bewoners, om hun persoonlijke smaak en woonwensen in het eindresultaat zichtbaar te maken. Er wordt rekening gehouden met het praktische aspect, maar ook met de juiste balans tussen comfort, stijl en sfeer. Een interieur op maat!

Een huis een echt huis laten zijn...dat klinkt vanzelfsprekend, maar dit is niet altijd het geval. Je huis zou een plek moeten zijn, waar je je fijn voelt, die uniek is en bij je past, helemaal in jouw smaak en sfeer. Toch is het vaak lastig om dingen die je mooi vindt te vertalen naar je eigen interieur. Het is nog niet "af" of er mist sfeer, of je hebt een nieuwe woning, maar weet niet hoe je deze handig en sfeervol in moet delen.

Bij het ontwerpen van een interieur luister ik eerst goed naar je woonwensen. Ik bekijk de indeling van de ruimte(en), het kleurgebruik, de verlichting, de accessoires en meubels. Hoe komen de bestaande en/of nieuwe meubels het best tot zijn recht in de ruimte? welke indeling past bij het huis? Ik help bij het visualiseren. Hierbij verlies ik ook het beschikbare budget en de functionaliteit niet uit het oog.

De werkwijze waardoor je een indruk krijgt waar een traject uit kan bestaan. 

1. Intakegesprek

Jouw interieur laten ontwerpen is een persoonlijk proces. Ik kom bij je thuis voor een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we je woonwensen en stijl. Om welke ruimtes het gaat en waar je mij bij in wilt schakelen.

Op basis hiervan maak ik een offerte op maat en maken we een plan van aanpak.

 

 

     2. Het stappenplan

  • Moodboard: Om zo goed mogelijk aan te sluiten op jullie persoonlijke smaak en stijl, maken ik een moodboard waarin we de stijl van het nieuwe interieur visualiseren. 

  • Indeling/3D: Ik maak verschillende indelingen van de ruimtes. Je zult zien dat er vaak er vaak veel meer mogelijk is dan je in eerste instantie had gedacht. Belangrijk aspect hierbij is dat de indeling past bij jou en de leefsituatie. Tijdens de conceptbespreking bespreken we de ideale indeling. De conclusie die we hieruit trekken verwerk ik in het definitieve interieurontwerp. Hierbij maken ik  3D tekeningen voor een realistische weergave.

  • Lichtplan: Op basis van de gekozen indeling kunnen we dieper ingaan op het lichtontwerp. Dit bestaat uit technische verlichting en decoratieve verlichting die nodig zijn voor een goede verlichting van de ruimtes. Een essentieel onderdeel van het interieuradvies.

  • Kleur & materiaalplan: Hierin verwerk ik ideeën en keuzes omtrent kleur- en materiaalverhouding in de ruimtes. Zoals de vloer, wanden, behang, raambekleding en het materiaal voor maatwerk. Hierbij bewaak ik de esthetiek en de eenheid van het geheel, wat zorgt voor balans. 

  • Maatwerk en ontwerp: Door het toepassen van maatwerk kan je de ruimte optimaal benutten. Ik maak hiervoor het ontwerp, kies samen met jou de materialen en leveren de tekeningen voor de interieurbouwer, aannemer, badkamer-keuken specialist.

  • Productadvies en presentatie: In deze afrondende ontwerpfase komen alle keuzes die we samen hebben gemaakt bij elkaar. Tijdens de eindpresentatie nemen we alles door waarbij ik de doordachte keuzes zal toelichten

  • Realisatiefase en Projectbegeleiding: Na de eindpresentatie is het ontwerptraject afgerond en kan de realisatie beginnen. Ook in deze fase ondersteun ik graag. Met projectbegeleiding kunnen we tijdens de realisatie vanuit het ontwerp stap voor stap definitieve keuzes maken voor een optimaal eindresultaat.

       

  • Ondersteuning tijdens afspraken: Ik ga met jullie mee naar de afspraak met de keukenleverancier, badkamerleverancier, vloerleverancier en interieurbouwer om jullie te adviseren bij de te maken keuzes.

  • Styling op locatie: Ik kom bij je thuis om je interieur te stylen, de puntjes op de I te zetten.

  • Realisatie: Begeleiden van de uitvoering renovatie of afbouw.Ik werk samen met een team van goede en betrouwbare vakmensen. Zoals schilders, stukadoors, tegelzetter,electricien,loodgieter en een aannemer. 

:

bottom of page